субота, 20. новембар 2021.

Pornhab profiter pandemije

Banovano oružje

Poznato i manje poznato oružje zabranjeno za upotrebu



Po protokolima ženevske konvencije ova oružja ne smeju da se upotrebljavaju:


SUZAVAC - Iako ga policijske snage širom sveta koriste za razbijanje demonstracija i pobuna suzavac je kao hemijsko oružje ženevskom konvencijom, zabranjen za korišćenje prilikom ratnih dejstava. Iako suzavac generalno ne ostavlja ozbiljne posledice po zdravlje, njegova upotreba bi strani koja ga upotrebljava donela nezasluženu prednost.


STUPICA - Veoma jednostavna i veoma efikasna zamka koju svako može sam da napravi. Sastoji se od iskopane rupe u koju se zabodu zašiljene motke. Šiljci mogu biti premazani otrovom ili izloženi patogenu. Korišćena je masovno u građanskim ratovima u Africi i ratu u Vijetnamu. Zbog ovog potonjeg je verovatno i završila među zabranjenim oružjem. U nekadašnjim ratovima na našem području nije zabeležena upotreba. I posle kažu za balkance da su divljaci.


BETBOMB - Ne, ovo nije neko oružje iz arsenala Betmena čuvenog superheroja. A izgleda baš kao što mu ime i glasi. Korišćena je od strane Amerikanaca protiv Japana u drugom svetskom ratu. Opet jednostavna i ubojita kombinacija. Na slepog miša se zakači tempirana bomba, a potom se pusti na neprijateljski grad. Slepi miš se zavuče u neki objekat tražeći sklonište i eksplodira. Pošto jadni šišmiš kamikaza ne razlikuje vojni od civilnog objekta, jasno je zašto je ženevskom konvencijom ova glupost zabranjena. Inače Crvena armija je u drugom svetskom ratu imala efikasniju metodu korišćenja životinja kamikaza. Oni su dresirali pse da prepoznaju neprijateljske tenkove. Zatim bi se sa bombom na leđima podvukli pod njega poslavši tako nemački tenk pravo u pakao.


BACAČI PLAMENA - Veoma korišćeno oružje u prvom i drugom svetskom ratu. Dugo je bio jedan od omiljenih igračaka američkih marinaca. Korišćeno je za čišćenje rovova, bunkera i skloništa. Sve vojske su volele ovo oružje i zbog psihološkog uticaja na protivnika. Danas nije skroz zabranjen ali je strogo zabranjena njegova upotreba protiv žive sile, civila, civilnih objekata, za paljenje šuma i žbunja. Jedan od dozvoljenih načinau potrebe je na primer prilikom asanacije terena (paljenje kontaminiranog otpada, životinjskih leševa itd). Potpuna zabrana važi za korišćenje napalma, jako zapaljivog materijala koji je američka avijacija masovno koristila za prostačko bombardovanje Vijetnama. 1978 Amerikanci su se odrekli igranja vatrom uz pomoć ova dva oružja.


PRLJAVA BOMBA - Oružje koje srećom do sad nije nigde korišćeno. Ova bomba je napunjena radioaktivnim materijalom ali umesto Hirošime imate Černobilj. Ova bomba ne proizvodi nuklearnu eksploziju ali zato raspršuje radioaktivni materijal unaokolo izazivajući trovanje radijacijom svega što mrda i diše. Istina da prouzrokuje minimalnu materijalnu štetu ali to je slaba uteha budući da sva materijalna sredstva (vozila, objekti itd) u području dejstva ove bombe bivaju neupotrebljiva čak i smrtonosna za dalju upotrebu, bar dok se adekvatno ne očiste. Inače ovu bombu su prvo osmislili nacisti nakon sabotaže njihovog postrojenja za proizvodnju teške vode u Norveškoj. To je značilo 'Kaput' za njihov projekat da naprave pravu atomsku bombu. Na ovu bombu verovatno još i danas balave teroristi i psihopate opšte prakse.


NERVNI GAS - Najpoznatiji nervni gas je naravno Sarin. Posledice po onog ko ostane izložen su po pravilu katastrofalne. Sarin izaziva gašenje nervnog sistema, nekontrolisano mokrenje i pražnjenje creva, otkazivanje svih organa i naravno smrt. Samo da ne padne nekom psihopati u ruke.


BOJNI OTROVI - Korišćeni su masovno u oba svetska rata. Izazivaju u zavisnosti od izloženosti, trajno ili privremeno slepilo, opekotine kože oštećenja gornjih disajnih puteva i pluća. Onaj srećnik koji preživi mora da računa na trajne posledice a oni pametni su na vreme stavili gas masku.


BIOLOŠKO ORUŽJE - Bolesti su stare koliko i život na zemlji i naravno da se neki zli genije dosetio da patogene iskoristi kao oružje u ratu. Prva bolest koja je namerno preneta su bile Male boginje koje su Britanci preneli američkim urođenicima. Biološko oružje je široko primenjivano zatim u oba svetska rata. Najpoznatije bolesti upregnute u ratne svrhe su antraks, tifus, botulizam pa i burbonska kuga. U drugom svetskom ratu su ih naširoko koristili amerikanci, britanci, nemci i japanci. A što se korone tiče hmmm...


KLASTER (KASETNE) BOMBE - Po zlu čuvene bombe koje smo nažalost osetili i na sopstvenoj koži. U američkoj vojsci imaju simpatičan naziv 'Kokice' ili 'Petarde'. Ovo naoružanje izgleda kao izum samog đavola i najpogubnije su za civilno stanovništvo. Neeksplodirane mogu ostati godinama pa i decenijama potencijna opasnost.


NAGAZNE MINE - Još jedno malo ali veoma destruktivno oružje. I veoma mnogo upotrebljavano. Ukopana i nevidljiva u zemlji predstavlja stalnu opasnost za svakog koga put nanese preko nje. Za ljude su najpogubnije protiv pešadijske mine. Čak i po završetku rata one nastavljaju svoj pakleni zadatak da ljude lišavaju života a porodice zavijaju u crno. Po računici UN posejano ih je oko 110 miliona širom sveta a svake godine ubiju na stotine ljudi, žena i dece.


LASERSKI ZRACI ZA ZASLEPLJIVANJE - I na kraju malo modernizacije, ipak je 21 vek. Naravno ovakav tip oružja imaju najbogatije i tehnološki najnaprednije države SAD i Kina. Američka vojska poseduje ovaj tip naoružanja ali se odrekla primene. Iako Kina nije zvanično potvrdila da poseduje ovako nešto, postoje obaveštajni podaci da je ponosni vlasnik i ovakvog haj tek naoružanja. Znajući koliko su Kinezi napredni poslednjih decenija vrlo je verovatno da su ti podaci i tačni.   


  

среда, 17. новембар 2021.

Jezivi sajtovi na webu


Možda ste se navikli na bombastične i depresivne naslove raznoraznih web portala koje čitate uz kafu. E za ove sajtove je najbolje da prvo popijete bensedin, pošto su svakodnevne vesti u poređenju sa sadržajem ovih sajtova obična limunada. 
Većina vas je već čula za darknet kao deo interneta koji treba da zaobilazi. Ali kako je veći deo sadržaja darkweba ilegalan ovi sajtovi su potpuno legalni ali su jednako preporučljivi za zaobilaženje osim ukoliko niste čvrsti poput Terminatora. 
Da ne dužim više sledi lista najjezivijih legalnih sajtova: 

Chriskta.chez.com/webcam.htm - Polumračni uski hodnici pariskih katakombi prava su poslastica za avanturiste i pakao za klaustrofobične. Uz pomoć web kamera postavljenih u diljem pariskih katakombi imate lajv prenos. Kako su katakombe u stvari ogromna grobnica sa hiljadama ljudskih ostataka nemojte se iznenaditi ako ugledate duha ili grupe okultista. A možda je najjezivije ukoliko vidite zalutalog turistu koji možda više nikad neće videti svetlost dana. 

Thebulletin.org's - Časovnik apokalipse. Tu su i razni članci renomiranih stručnjaka o stanju u svetu. 

worldbirthsanddeaths.com - brojno stanje rođenih i umrlih u rial tajmu na globalnom nivou. Gledajući cifre koje se neverovatno brzo menjaju obuzima me osećaj nelagodnosti shvativši kojom brzinom ljudi dolaze i odlaze sa sveta. 

usdebtclock.org - da li se osećate finansijski sigurni. Imate li poverenje u globalnu ekonomiju. E ovaj sajt će vas u potpunosti obeshrabriti. Opet cifre koje se brzo menjaju uvećavajući američki dug. Ukoliko mrzite USA pa vas ovo raduje imajte na umu da sve svetske ekonomske krize kreću upravo sa američkog kontinenta. 


http://homicide.igarape.org.br/ - čim se otvori sajt možete videti zemaljsku kuglu na kojoj možete videti najnovije brojke ubijenih širom sveta za svaku zemlju ponaosob. Zemaljska kugla kao i sam sajt je prigodno jezivo crn. 

https://outrider.org/nuclear-weapons/interactive/bomb-blast & nuclearsecrecy.com/nukemap - Šta se dogodi kada nuklearna bomba eksplodira? Ako odete na bilo koji od ova dva sajta i izaberete svoje mesto na mapi sveta videćete užas nuklaernog holokausta iz prve ruke. 

Exitmundi.nl/exitmundi.htm - ukoliko ste radoznali da znate svaki mogući scenario koji može izbrisati ljudsku civilizaciju onda je ovaj sajt prava stvar za vas. 



Dobro došli u dr Pametnjaković

Poštovani čitaoče, hvala na poseti ovoj stranici.  Ovde te čeka znanje, veštine i zabavne činjenice.  Trenutno ću biti aktivan na You tube k...