четвртак, 30. децембар 2021.

Projektili, Iluminati ili nešto treće?

 Mikelsen zaštitni kompleks (Stanley R. Mickelsen Safeguard Complex) 


Zvanično baza za antibalističku raketnu odbranu. Izgradnja je počela 1972. Jedan je od intrigantnih objekata američke vojske koji neobičnim oblikom ali i tajnovitošću podgreva maštu teoretičarima zavera.

Ova raketna baza nalazi se u severnoj Dakoti pored grada Langdon. (Adresa: 81st St NE, Nekoma, 58355, Sjedinjene države). Zvanično je služila za otkrivanje sovjetskih balističkih projektila. Pored toga u svom sastavu je imala 30 lansera i kontrolni centar za antibalističke rakete (LIM-49 Spartan) dugog dometa i 70 za antibalističke projektile kratkog dometa (Sprint).  












Za otkrivanje neprijateljskih projektila izgrađena su u to vreme dva moderna radara. Na izgradnju baze utrošeno je za tadanašnje standarde neverovatnih 6 milijardi dolara. 

E sad počinju neobični detalji. Baza je završena i dostigla je punu operativnu sposobnost 1. Oktobra 1975 ali je zatvorena već 2. Oktobra 1975. Što znači da je korišćena u punom kapacitetu svega jedan jedini dan. 














Pitanje je zašto bi američka vlada utrošila gomilu novca na nešto što bi odmah zatvorila je produbilo misteriju oko ovog objekta. Ali mnogo više je u oči upao oblik glavnog objekta. Piramidalna struktura glavnog radarskog objekta je mnoge podsećala na simbole tajnih društava sa svevidećim okom. 












Godine 2020 je čitav kompleks je prodat za oko 480.000 dolara a novi vlasnici su kompleks pretvorili u muzej. Čemu je američkoj vladi ova baza služila pola veka od momenta zatvaranja ostaje da se nagađa, pošto je i tada čuvana od strane pripadnika američke vojske. Teoretičari zavere smatraju da je jedina svrha ovog objekta bila da se u njemu okupljaju članovi tajnog društva "Iluminati". U prilog ovoj teoriji ide i neobična piramidalna struktura glavnog radara kao i mističnost i udaljenost baze. 













Нема коментара:

Постави коментар